Salata cu spanac, struguri, branza si curmale
Iata o reteta simpla, care redefineste conceptul de salata! De ce? Pentru ca e o imbinare surprinzatoare de arome, texturi, vitamine si minerale, cu un gust puternic, dar racoritor in acelasi timp.
Portii: 6
Timp de pregatire: 10 minute
Ingrediente:
100g curmale (preferabil proaspete)
150g bobite de strugure
100g frunze de spanac
75g de branza (albastra)
3 lingurite otet balsamic sau otet din vin rosu
2 lingurite ulei de masline
Mod de preparare:
1. Scoate samburii din curmale, apoi taie-le in bucatele. Combina, intr-un castron maricel, curmalele, frunzele de spanac, boabele de struguri si branza albastra taiata cubulete.
2. Combina uleiul si otetul intr-un borcanel cu capac, adauga sare si piper dupa gust si agita bine pentru omogenizare. Toarna dressingul peste salata si amesteca usor.
Continut nutritiv per portie: Calorii 170, Grasimi 10g (Saturate 3.5g), Fibre 2g, Proteine 3.5g.