Salata de cartofi cu ierburi si usturoi
O salata pe cat de satioasa, pe atat de aromata!
Portii: 6
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatire efectiv: 80 min
Ingrediente:
1 kg de cartofi
1 ceapa rosie
80ml de ulei de masline extravirgin
1 telina toccata fin
1 usturoi mic zdobit
¼ cana de patrunjel proaspat
¼ ceasca de frunze de oregano proaspete
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 220°C. Inveleste fiecare cartof si ceapa in folie si si aseaza-le pe o tava, apoi bag-o la cuptor pentru 70 – 80 min. Scoate-le din cuptor si curate-le de coaja, pune-le deoparte sa se raceasca pentru cateva minute. Toaca-le in bucati mari.
2. Pune bucatile de cartofi, uleiul, telina si usturoiul intr-un castron mare. Adauga sare si piper dupa gust si amesteca usor. Adauga ceapa, patrunjelul si oregano si amesteca.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 340, Proteine 19g, Fibre 5,5g, Carbohidrati 36g.