Salata de iarna cu broccoli si conopida
O salata racoritoare, plina de vitamine si minerale, pentru o cina usoara.
Portii: 6
Timp de pregatire: 35 minute
Ingrediente:
4 cani de buchetele de buchetele de broccoli
4 cani de buchetele de conopida
½ cana de apa
⅓ cana de zeama de lamaie
2 lingurite de ulei de masline
½ lingurita de praf de usturoi sau usturoi foarte bine zdrobit
½ lingurita de oregano
½ lingurita de zahar (brun)
½ lingurita de sare
½ cana de masline
⅓ cana de felii de rosii
Mod de preparare:
1. Pune broccoli si conopida cu putina apa intr-un castron, la cuptorul cu microunde, timp de 4 minute sau, mai sanatos, gateste-le pe foc, la abur, tot 4 – 5 minute.
2. Amestecca zeama de lamaie, uleiul, praful de usturoi, oregano, zaharul si sarea intr-un castron, apoi adauga brocooli si conopida si pune totul la frigider timp de 20 de minute pentru a se marina. Amesteca o data la fiecare 10 minute.
3. Scoate castronul de la frigider, adauga maslinele si feliutele de rosii si amesteca usor.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 117, Grasimi 8g (Saturate 1g), Carbohidrati 10g, Fibre 3g, Sodiu 461mg, Potasiu 466mg.
Cina sau pranz nu ar trebui sa lipseasca niciodata de pe masa cuiva. Se poate adauga si o jumatate de ardei gras rosu dulce taiat mediu. Cele doua lingurite de ulei de masline pot fi chiar trei.