Salata de pepene rosu cu fistic si branza feta
Desert sau salata? Si una si alta, in functie de ce ai pofta. Profita de sezonul pepenilor pentru a da frau liber imaginatiei si a pregati rapid cele mai delicioase si racoritoare gustari!
Ti-am pregatit si noi o idee: o salata crocanta, parfumata si satioasa.
Timp de pregatire: 10 minute
Portii: 6
Ingrediente:
1.75kg pepene rosu, fara coaja si seminte
½ cana de fistic decojit
¼ cescuta de ulei de masline
2 lingurite rase de coaja de lamaie
125g branza feta
Mod de preparare:
1. Incalzeste o tigaie mica si adauga fisticul, lasandu-l 5 minute sa se rumeneasca si intorcandu-l de pe o parte pe alta. Apoi transfera-l pe o farfurie si taie-le in bucati maricele (se poate si fara a-l rumeni).
2. Taie pepenele in bucati mari si aranjeaza-le pe farfurie.
3. Combina uleiul de masline si coaja de lamaie rasa intr-un recipient mic si amesteca bine, apoi adauga condimente dupa gust. Adauga branza feta faramitata si fisticul si toarna totul peste bucatile de pepene proaspat.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 250, Grasimi 19g (Saturate 5g), Fibre 2.5g, Proteine 6g, Carbohidrati 12.5g.