Salata de pui cu ananas
O combinatie mai putin obisnuita, dar foarte delicioasa.
Portii: 4
Timp de pregatire: 60 minute
un piept de pui
4 rondele de ananas de la conserva
3 linguri de maioneza
2-3 castraveciori murati
cateva boabe de piper
2 foi de dafin
o legatura de patrunjel
Sare
Mod de preparare:
1. Intr-o cratita medie se toarna apa rece, apoi se adauga sare, piper si frunze de dafin, dupa care se amesteca bine.
2. In continutul creat se adauga pieptul de pui si se pune la fiert pentru cca. 20-25 de minute, dupa care se scoate pe o farfurie si se lasa putin sa se raceasca (atentie, trebuie sa fie caldut pentru a absobi mai bine maioneza).
3. Se taie pieptul de pui in cubulete mici, la fel se procedandu-se si cu ananasul si castravetii murati. Se amesteca toate intr-un bol.
4. Se aduaga maioneza, patrunjelul tocat si putina sare si se amesteca bine. In cazul in care doriti sa fie putin mai acrisoara, adaugati mai multi castraveti murati.
5. Se lasa la racit si se serveste cu paine prajita sau crochete.
Continut nutritiv per portie: Calorii 187, Grasimi 12 g, Potasiu 85 mg, Proteine 9 g, Carbohidrati 5 g, Sodiu 236 mg.
Imi pare rau sa spun dar nu face parte din categoria retetelor sanatoase tinand cont ca se combina fructe ( aici ananas) cu alte alimente ( mai ales carne). fructele se mananca singure pentru ca in caz contrar apare procesul de fermenatie in stomac si perturba digestia.