Salata de pui cu orz si ceapa verde
O reteta sanatoasa, racoritoare si usoara pentru o seara de primavara!
Portii: 4
Timp de pregatire: 45 minute
Ingrediente:
1 cana de orz
2 bucati de aproximativ 250g de piept de pui
½ lingurita de boabe de piper
1 ceapa mica taiata subtire
4 cepe verzi tocate
½ cana de feliute de ardei gras rosu
75g de salata verde sau laptuci
2 lingurite de seminte de pin
2 lingurite de zeama de lamaie
2 lingurite de ulei de masline
2 lingurite de chimen
1 lingurita de miere
Mod de preparare:
1. Pune orzul intr-un castron si acopera-l cu apa calda, apoi lasa-l deoparte 30 minute. Scurge apa si transfera orzul intr-o craticioara, acoperindu-l cu 6 cesti de apa rece. Adu-l la fierbere, apoi micsoareaza focul pentru a lasa apa sa scada. Fierbe la foc mic 25 – 30 minute, clateste orzul in apa rece si transfera-l intr-un castron.
2. Adauga pieptul de pui, ardeiul gras si ceapa uscata in craticioara si adauga 5 cani de apa rece. Acopera partial si adu totul la fierbere, apoi micsoreaza focul si lasa-le sa fierba inca 5 – 7 minute. Ia craticioara de pe foc, las-o deoparte 5 minute, apoi scoate puiul si amestecul de legume si lasa-le sa se raceasca. Taie carnea de pui fasii.
3. Adauga pieptul de pui, ceapa si ardeiul peste orz, amesteca, apoi adauga ceapa verde, frunzele de salata si semintele de pin. Presara piper dupa gust.
4. Pentru dressing, combina zeama de lamaie, uleiul de masline, chimenul si mierea intr-un borcanel cu capac si agita pana la omogenizare. Toarna totul peste salata.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 390, Proteine 34.30g, Fibre 7.40g, Carbohidrati 36.50g, Grasimi 10g (Saturate 1.60g), Sodiu 90mg.
Daca ai pofta de ceva mai… consistent, poti incerca reteta de paste cu rosii si ulei de masline!
500 de grame de piept de pui pt 4 portii nu este rau deloc. 34 de grame de proteine ar multumii pe oricine. o cincime din cantitatea de fibre necesara zilnic si 37 de grame de carbo foarte buni arata ca trebuie sa mancam asta foarte des.