Salata de quinoa cu sparanghel si feta
Quinoa este o sursa minunata de proteine de calitate, care contribuie la reglarea colesterolului si imbunatateste memoria, datorita continutului mare de vitamina B9.
Daca adaugam si putin sparanghel bogat in vitamine si minerale si jumatate de cana de branza feta gustoasa, obtinem o salata sanatoasa, satioasa si delicioasa!
Portii: 4
Timp de pregatire: 20 – 30 minute
Ingrediente:
500 ml apa
150g quinoa
2 legaturi de sparanghel
1 ardei gras rosu taiat marunt
75g de branza feta faramitata
40g de miez seminte de floarea soarelui (miez)
4 cepe verzi tocate fin
2 lingurite de patrunjel proaspat tocat
1 ½ lingura de zeama de lamaie
2 lingurite de miere
2 lingurite de ulei de masline
1 lingurita de paprika dulce
100g de frunze de rucola
Mod de preparare:
1. Combina apa cu quinoa clatita in prealabil intr-o tigaie mare si aseaza-o pe foc, la flacara medie. Adu la fierbere. Redu flacara si acopera tigaia 12 – 15 minute , pana cand lichidul scade. Transfera quinoa intr-un castron.
2. Incalzeste un gratar si stropeste-l cu putin ulei de masline. Aseaza sparanghelul pe gratar si lasa-l pana cand devine crocant, intorcandu-l de pe o parte pe alta.
3. Adauga sparanghelul, ardeiul gras, branza feta, semintele de floarea soarelui, patrunjelul si ceapa verde peste quinoa.
5. Combina zeama de lamaie, mierea, uleiul de masline si paprika intr-un castronel si amesteca bine, pana la omogenizare. Adauga dressing-ul si rucola peste quinoa si celelalte ingrediente. Presara putin piper si amesteca usor.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 310, Fibre 6.5g, Proteine 16g, Carbohidrati 35g, Grasimi 12g (Saturate 2.5g).