Salata de radacinoase si branza feta
Portii: 4
Timp de pregatire: 20-30 min
Ingrediente:
4 bulbi de sfecla curatati si taiati
2 bulbi de fenicul, curatati si taiati in bucatele
2 pastarnaci curatati si taiati
75g de frunze de salata, andive, patrunjel, spanac etc.
50g branza feta
1 linura seminte de dovleac
1 cana de baby carrots (morcovi micuti)
2 linguri otet balsamic
2 linguri miere
1 lingura mustar
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 180°, aseaza o folie de copt pe o tava si pune sfecla, feniculul, pastarnacul si morcovii, apoi stropeste-i cu putin ulei de masline si adauga piper sau alte condimente dupa gust. Lasa la cuptor 20-30 minute, in functie de cat de crocante le doresti.
2. Pentru dressing, combina mustarul, otetul, mierea si uleiul intr-un castronel si amesteca bine, pana la omogenizare.
3. Combina intr-un castron mare legumele de la cuptor, frunzele de verdeata si branza faramata si amesteca usor. Toarna dressingul deasupra si presara semintele de dovleac.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 200, Grasimi 6g (Saturate 1.5g), Fibre 11g, Carbohidrati 30g, Proteine 10g.