Salata de rosii, piersici si ricotta

salata de rosii

Salata de rosii, piersici si ricotta: un preparat usor si fresh, ideala pentru zilele calduroase de vara.

Ingrediente salata de rosii, piersici si ricotta

  • 3 linguri migdale;
  • 4 piersici;
  • 4 rosii;
  • busuioc proaspat;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • sare si piper;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 6 linguri de branza ricotta;

Mod de preparare salata de rosii, piersici si ricotta

  1. Migdalele taiate pe jumatate se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptor timp de 6-8 minute, pana cand devin usor aurii.
  2. Umple o oala cu apa, asteapta pana cand ajunge la temperatura de fierbere, apoi adauga piersicile. Se scot atunci cand coaja incepe sa se desprinda. Indeparteaza coaja.
  3. Repeta procedura si pentru rosii.
  4. Frunzele de busuioc proaspat se fierb si el in apa clocotita timp de 15 secunde. Dupa fierbere, busuiocul se transfera intr-un blender si se mixeaza pana cand devine piure, apoi se adauga uleiul de masline si un praf de sare si piper.
  5. Piureul obtinut din busuioc si ulei de masline se asaza pe o farfurie. Se adauga piersicile si rosiile taiate si curatate de coaja. Se adauga lingura de zeama de lamaie, migdalele si ricotta. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Pofta mare!

Sursa:

http://www.foodnetwork.com

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate