Salata de rosii, piersici si ricotta: un preparat usor si fresh, ideala pentru zilele calduroase de vara.
Ingrediente salata de rosii, piersici si ricotta
- 3 linguri migdale;
- 4 piersici;
- 4 rosii;
- busuioc proaspat;
- 2 linguri ulei de masline;
- sare si piper;
- 1 lingura zeama de lamaie;
- 6 linguri de branza ricotta;
Mod de preparare salata de rosii, piersici si ricotta
- Migdalele taiate pe jumatate se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc la cuptor timp de 6-8 minute, pana cand devin usor aurii.
- Umple o oala cu apa, asteapta pana cand ajunge la temperatura de fierbere, apoi adauga piersicile. Se scot atunci cand coaja incepe sa se desprinda. Indeparteaza coaja.
- Repeta procedura si pentru rosii.
- Frunzele de busuioc proaspat se fierb si el in apa clocotita timp de 15 secunde. Dupa fierbere, busuiocul se transfera intr-un blender si se mixeaza pana cand devine piure, apoi se adauga uleiul de masline si un praf de sare si piper.
- Piureul obtinut din busuioc si ulei de masline se asaza pe o farfurie. Se adauga piersicile si rosiile taiate si curatate de coaja. Se adauga lingura de zeama de lamaie, migdalele si ricotta. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Pofta mare!
Sursa: