Salata de somon cu vinegreta din marar, lamaie si miere
Somonul, se stie, este una dintre cele mai bune surse de grasimi santoase, minunat pentru sanatatea inimii, dar si pentru inlaturarea stratului adipos de pe abdomen. Adauga cateva legume proaspete si o un dressing savuros si vei transforma o simpla masa intr-un adevarat ospat, gata intr-o clipa!
Portii: 4
Timp de pregatire: 10 minute
Ingrediente:
2 linguri de marar proaspat tocat
1 lingurita de miere
¼ cana de zeama de lamaie
1 varf de lingurita de piper
1 varf de lingurita de sare
1 lingura de ulei de masline
350g de file de somon, care poate fi consumat ca atare (se gaseste in magazine)
1 cana de ardei rosu taiat marunt
1 cana de castraveti taiati cubulete
½ cana de ceapa rosie taiata fin
¼ cana de masline (cel mai bine merg cele Kalamata, dar poti folosi de orice tip)
4 felii de aproximativ 30g de paine integrala
Mod de pregatire:
1. Pentru vinegreta, combina mararul, mierea, uleiul de masline, zeama de lamaie, sarea si piperul intr-un castronel si amesteca totul bine cu un tel.
2. Marunteste somonul cu o furculita intr-un castron mare, aduga restul ingredientelor si amesteca usor.
3. Adauga vinegreta in salata inainte de a o servi.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 300, Grasimi 13g (Saturate 2g), Proteine 18g, Carbohidrati 28g, Fibre 2g.