Salata de ton cu mazare si seminte de susan
Portii: 4
Timp de pregatire: 25 minute
Ingrediente:
¼ ceasca de suc de lamaie
1 lingurita de ulei de canola
1 lingurita de ulei de susan
1 ½ lingura de ghimbir proaspat, tocat
2 cutii de ton light
1 cana de bobite de mazare aburite
2 cepe verzi tocate fin
4 canute de varza creata proaspata, tocata (sau salata verde)
4 ridichi feliate
¼ ceasca de frunze de coriandru
1 lingura de seminte de susan
Mod de preparare:
1. Amesteca zeama de lamaie, uleiul de canola, uleiul de susan, sosul de soia, o jumatate de lingurita de zahar brun si ghimbirul pana la omogenizare, pentru a face dressingul.
2. Combina 3 linguri de dressing cu tonul (dupa ce ai scurs uleiul propriu), mazarea si ceapa intr-un bol mediu si amesteca usor.
3. Imparte cantitatea de varza tocata pe 4 farfurii, adauga o portie de ton cu mazare si ceapa verde si garniseste totul cu feliutele de ridichi, frunzele de coriandru si semintele de susan. La sfarsit, distribuie sosul ramas pe fiecare portie si condimenteaza cu piper, dupa gust.
Continut nutritiv per portie: Calorii 228, Fibre 3g, Proteine 14g, Grasimi 14g (Saturate 2g), Carbohidrati 9g.
Multe surse de grasimi bune. Cepele verzi se potrivesc perfect cu tonul. Mancare echilibrata si usoara.