Uneori sandvisurile devin destul de plictisitoare, ca alegere pentru masa de pranz, iar inspiratia pentru salate creative si gustoase nu este nici ea la cote prea inalte.
Pastele, in schimb, sunt usor si repede de preparat, astfel ca reprezinta o alegere foarte buna. Nu trebuie sa fie nesanatoase si bogate in calorii.
Aceasta reteta este ideala pentru a o lua la pachet, la serviciu, dar si pentru a o servi la pranz, acasa.
Pentru a o prepara, puteti folosi orice legume v-au ramas prin frigider. Daca-i adaugi spanac, vei avea un plus de fier, iar daca vrei sa-i dai putina energie si un gust usor picant, poti adauga si o lingura cu mustar. Condimentele perfecte pentru aceste paste sunt busuiocul si coriandrul, in functie de gust, dar poti adauga si chili sau lime, dupa preferinta.
Salata cu paste este foarte usor de preparat, necostisitoare si ofera libertate totala in privinta ingredientelor.
Ingrediente salata din piept de pui si paste (2 portii)
- 80g de paste integrale;
- 1 piept de pui de marime medie;
- 10 masline verzi, taiate jumatati;
- 10 rosii cherry, taiate pe jumatate;
- 4 linguri de busuioc tocat;
- 4 cepe verzi taiate rondele;
- jumatate de ardei galben tocat;
- 2 linguri de iaurt grecesc;
- sucul de la jumatate de lamaie;
- 2 catei de usturoi zdrobiti;
- sare si unul de piper dupa gust;
Mod de preparare salata din piept de pui si paste
Pune puiul pe gril timp de 20 de minute pana cand este bine patruns si apoi taie-l in bucati mici.
Fierbe pastele in apa clocotita, conform instructiunilor de pe ambalaj. Scurge-le, adauga puiul si celelalte ingrediente si amsteca bine.
Informatii nutritionale/portie
Calorii 307
Grasimi 4.5 g
Carbohidrati 36 g
Proteine 32 g
Fibre 5 g