Salata greceasca proaspata cu sardine
Savuroasa si sanatosa, usor de preparat si foarte satioasa! 🙂
Portii: 4
Timp de pregatire: 20 minute
Ingrediente:
3 linguri de zeama de lamaie
2 linguri de ulei de masline
1 catel de usturoi tocat
½ lingurita de oregano
¼ lingurita de piper
3 rosii medii, taiate in bucati maricele
1 castravete mare feliat
1 conserva de naut
⅓ cana de branza Feta
¼ cana de feliute subtiri de ceapa
8 masline
200g de sardine la conserva
Mod de preparare:
1. Combina zeama de lamaie, uleiul de masline, usturoiul tocat, oregano si piperul intr-un borcanel cu capac si agita pana la omogenizare.
2. Intr-un castron mare combina bucatelele de rosii, feliile de castraveti, nautul, branza feta, ceapa si maslinele si amesteca usor.
3. Pune salata in 4 farurii si adauga deasupra sardinele.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 319, Grasimi 19g (Saturate 4g), Carbohidrati 25g, Proteine 18g, Fibre 7g.
As propune adaugarea unei cantitati de porumb cam la jumatatea nautului. In loc de sardine se poate pune si somon marinat.