Salata mediteraneana detoxifianta
O salata extraordinar de gustoasa (despre proprietatile careia am povestit cate ceva aici), o combinatie minunata de legume cu proprietati diuretice si antibalonare, bogate in vitamine si minerale.
Portii: 4
Timp de pregatire: 20 minute
Ingrediente:
250g castravete proaspat
2 linguri de zeama de lamaie
2 linguri de ulei de masline
6 cani de frunze de nasturel
380g de anghiare taiate marunt
2 tulpini maricele de telina
½ cana de ceapa rosie taiata subtire
½ cana de branza feta
Mod de prepapare:
1. Taie castravetele in bucatele si adauga ¾ cana de bucatele de castraveti si zeama de lamaie intr-un blender. Dupa ce ai obtinut o pasta, adauga si putin ulei de masline si amesteca pana la omogenizare. Transfera totul intr-un bol si adauga piper, dupa gust.
2. Combina intr-un bol mai mare castravetele ramas, nasturelul, anghiarele, telina, ceapa rosie ai bucatelele de branza feta si amesteca usor. Toarna deasupra dressingul. Serveste rece.
Continut nutritiv per portie: Calorii 170, Fibre 1g, Proteine 7g, Carbohidrati 12g, Grasimi 11g (Saturate 4g), Fier 2g, Calciu 180g, Sodiu 411g.