Salata cu orez, mar si stafide
O reteta pe cat de interesanta, pe atat de gustoasa si racoritoare! Atunci cand ai pofta de o experienta culinara aparte.
Portii: 6
Timp de pregatire: 20 de minute
Ingrediente:
½ cana de orez cu bob lung
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de otet din vin alb
1 buchetel de laptuci/ salata verde
1 mar rosu mare, taiat in bucatele
1 legatura de telina taiata marunt
¼ cana de stafide
Mod de preparare:
1. Fierbe orezul, apoi scurge-l si aseaza-l intr-un bol. Lasa-l sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura camerei.
2. Amesteca uleiul si otetul intr-un borcan mic, adauga putina sare si piper dupa gust, pune capacul si agita bine pentru a combina perfect ingredientele.
3. Spala frunzele de salata si taie-le in bucati nu foarte mari. Amesteca salata, marul, telina si stafidele intr-un bol, apoi adauga totul peste orez si amesteca.
Continut nutritiv per portie: Calorii 160, Proteine 1,7g, Grasimi 6,3g (Saturate 0,9g), Carbohidrati 23,7g.