Salata tabouleh cu conopida

salata tabouleh cu conopida

Ai incercat salata tabouleh, un preparat plin de arome proaspete, celebru in Orientul Mijlociu? Multe retete utilizeaza bulgurul de grau. Preparatul pe care vi-l propunem diferita, intrucat contine conopida, una dintre cele mai sanatoase legume din lume. Cu doar 29 de calorii pe portie, este plina de agenti antiinflamatori si antioxidanti si este recunoscuta pentru rolul sau anticancerigen. De asemenea, conopida confera consistenta salatei, fara sa aduca si un aport suplimentar de carbohidrati.

Ingrediente salata tabouleh cu conopida (6 portii)

  • o conopida mare;
  • o jumatate de cana de suc de lamaie;
  • 3 sferturi de cana de ulei de masline extravirgin;
  • o legatura de patrunjel spalat si tocat;
  • o legatura de ceapa verde tocata;
  • 4 rosii decojite, tocate;
  • o lingurita de sare;
  • o lingurita de piper;
  1. Desfa conopida in buchetele si blenduieste-le pana cand capata consistenta orezului.
  2. Transfera conopida intr-un bol incapator si adauga suc de lamaie, ulei de masline, ceapa verde, patrunjel, rosii, sare si piper si amesteca bine.
  3. Acopera vasul si lasa salata la frigider timp de 4 ore, amestecand la fiecare ora.

Este bine ca daca vrei sa servesti salata la pranz s-o prepari cu o seara inainte si s-o lasi peste noapte la frigider.

Sursa: https://draxe.com

Multumim pentru vot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate