Salata verde cu frunze de menta, avocado si lipie crocanta
O salata cu totul speciala, pentru o inima sanatoasa!
Portii: 6
Timp de pregatire: 15 minute
Ingrediente:
1 lipie
3 lngurita de ulei de masline
¼ lingurita de boia de ardei dulce
1 salata verde mica
1 ardei gras mediu
1 avocado mediu
1 lingura de zeama de lamaie
2 cepe verzi, taiate fin
1 ardei iute verde tocat
¼ cana de frunze de menta
Mod de preparare:
- Incalzeste cuptorul la 180°C, apoi aseaza lipia intr-o tava, stropeste-o cu ulei de masline (preferabil cu un spray de gatit), presara paprika, sare si piper dupa gust. Las-o la cuptor aproximativ 3 minute, pana cand prinde o tenta aurie si devine usor crocanta.
- Pune frunzele de salata verde rupte in bucati maricele, ardeiul gras taiat in felii, fructul de avocado tocat, ceapa verde, frunzele de menta si ardeiul iute intr-un castron. Amesteca usor, apoi taie lipia in bucatele si adauga-o peste salata. Amesteca din nou.
- Pentru a obtine dressing-ul, combina 2 lingurite de ulei de masline cu zeama de lamaie intr-un borcanel, adauga un strop de piper (dupa gust), pune capacul si agita pana la omogenizare. Toarna dressing-ul peste salata si amesteca usor.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 197, Fibre 2g, Proteine 2.90g, Carbohidrati 9.10g, Grasimi 16g (Saturate 3g).