Sandvis “Feel good!”
Pentru ca ieri vorbeam aici despre aceasta explozie de gust, fericire si sanatate, care poate reprezenta principala masa a zilei, sa vedem astazi cum se prepara sandvisul “Feel good!”. 🙂
Portii: 4
Timp de pregatire: 20 minute
Ingrediente:
30g spanac proaspat
¼ cescuta de nuci
1 catel de usturoi
1 lingura de parmezan
1 lingura de zeama de lamaie
2 ½ lingurite de ulei de masline
½ lingurita de boia
½ lingurita de zahar brun
¼ lingurita de ardei rosu zdrobit
120g de file de somon
4 chiflute din cereale integrale (usor prajite la toaster sau la prajitorul de paine)
4 frunze de radicchio
Mod de preparare:
1. Pune spanacul, nucile, parmezanul, usturoiul, zeama de lamaie, 1 lingurita de ulei de masline si un strop de sare in robotul de bucatarie; transfera pasta obtinuta intr-un castronel si pune-o la frigider.
2. Combina paprika. zaharul brun, putina sare si putin piper intr-un castronel si trece fileul de somon prin acest amestec.
3. Incalzeste o lingurita ½ de ulei de masline intr-o tigaie si pune somonul 3-4 minute pe fiecare parte la foc mediu.
4.Taie chiflele in jumatate, unge una dintre parti din amestecul de spanac si celelalte ingredient, adauga file-ul de somon, frunza de radicchio si cealalta bucata de chifla si serveste la temperatura camerei.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 420, Grasimi 35g (Saturate 5g), Proteine 12g, Carbohidrati 22g, Fibre 9g.