Stim cu totii cat de importanta e hidratarea, mai ales in zilele toride. Daca pentru unii este foarte usor sa consume 2 litri de apa plata sau chiar mai mult pe zi, altora le este extrem de greu. Asa ca aleg sucurile carbogazoase, cu tot felul de coloranti si indulcitori artificiali.
In ultima vreme insa, a devenit foarte populara o reteta pentru prepararea apei cu aroma de fructe – apa infuzata. Cunoscuta mai ales pentru proprietatile energizante si hidratante, apa infuzata necesita un timp de preparare de 30 de minute. Mai precis, trebuie sa tai fructele in felii, sa le adaugi intr-un borcan care se inchide etans si sa torni apa peste. Pui capacul si astepti 30 de minute inainte de a o consuma.
Variante de apa infuzata in functie de beneficiile lor
Daca nu stii exact ce combinatii sa faci, ghideaza-te dupa problemele de sanatate pe care le ai sau dupa beneficiile de care vrei sa profiti. De exemplu:
Frunze de ceai verde, menta si lime pentru arderea grasimilor, pentru durerile de cap, pentru congestii si pentru improspatarea respiratiei.
Capsuni si kiwi pentru redobandirea sanatatii cardiovasculare, pentru protejarea sistemului imunitar, pentru reglarea zaharului in sange si pentru digestie.
Castraveti, lime si lamaie pentru pastrarea greutatii, impotriva balonarii, pentru controlarea apetitului, pentru hidratare si digestie.
Lamaie, lime si portocala pentru digestia vitaminei C si impotriva arsurilor (acesta se consuma la temperatura camerei).
Poti incerca toate aceste tipuri de apa cu aroma de fructe sau poti face chiar tu diferite combinatii care ti se par gustoase.
Voi ati incercat apa infuzata pana acum? Cum vi s-a parut? 🙂
Apa trebuie sa fie calda sau rece?
Nu trebuie sa fie calda. Rece 🙂
Imi pot face si o cantitate mai mare care sa imi ajunga o zi intreaga? De exemplu sa las la infuzat peste noapte intr-o sticla sau borcan mai mare.
Sau isi pierde din proprietati?
Buna, Georgi
Da, este ok. Intr-o zi nu are cum sa se strice 🙂