Am multe cunostinte care-mi impartasesc dorinta de mai slabi vreo 10 kg. Fie ca vor sa treaca putin sub limita normalului, sa ajunga la o greutate optima sau pentru ca vor sa arate precum topmodelele, toate invoca aceasta cifra rotunda 10. Si pentru ca vreau sa le vin in ajutor atat lor, cat si voua, am facut cateva cercetari despre cum poti face asta cat mai simplu cu putinta. Insa, ca orice program de slabit, si acesta presupune, fara indoiala, anumite schimbari in comportament. Mai precis, introducerea exercitiilor regulate, schimbarea programului alimentar si… a stilului de viata in general. Ti se pare dificil deja? Stai sa vezi care sunt metodele 🙂
Slabeste 10 kg facand cateva “mici” schimbari
1. Renunta la carne si „go fresh”.
Am spus in alte articole despre beneficiile pe care le are proteina animala pentru organism, dar atunci cand vine vorba de slabit, cateva sacrificii nu strica. Poate ati observat ca cei care au adoptat un stil de viata vegetarian sunt, de obicei, mai slabi. Asa ca n-ar fi rau sa renunti la carne pentru o perioada, pana reusesti sa te slabilizezi. In schimb, este recomandat sa apelezi la produse proaspete, in detrimentul celor congelate sau semi-preparate. Iar daca ai posibilitatea financiara, legumele si fructele organice sunt intotdeuna ideale pentru o dieta sanatoasa.
2. Redu cantiatea de faionase si renunta la dulciuri
Fainoasele sunt inamicul principal in incercarea de a pierde kilogramele, dupa cum afirma unii nutritionisti. Dar daca reduci numarul de mese care au ca aliment principal painea sau pastele, cu siguranta vei observa niste schimbari in greutate. Cat despre dulciuri, chiar daca alegi sa mai consumi cate o bucatica de ciocolata din cand in cand, uita-te pe eticheta si verifica procentul de zaharuri. Cu cat este mai mic, cu atat mai bine.
3. Redu numarul de calorii
Mai exact, alege sa consumi o cantitate de calorii care sa fie sub 700, de 2 ori pe saptamana. In celelalte zile continua sa mananci normal. Nu asculta sfaturile celor care spun ca daca te infometezi toata ziua, atunci seara vei manca oricum mai putin si asa vei intoduce in organism o cantitate mai mica de calorii. Adevarul este ca vor aparea anumite disfunctionalitati, corpul va arde grasimi mai greu, iar in final vei ajuge sa cantaresti chiar mai mult.
4. Renunta la bauturile carbogazoase pentru…
…supe, lapte sau iaurt. Supele au calitatea de a fi si sanatoase, si numai bune pentru dieta deoarece dau sezatia de „plin”. Laptele si iaurtul cu continut redus de grasime ajuta la reducerea kilogramelor, fara sa-ti puna in pericol sanatatea. Si inca ceva, ia intotdeuna micul dejun si adopta un regim alimentar cu mese frecvente, care sa includa si gustari sanatoase, cum ar fi fructele.
5. Fa exercitii combinate
Cea mai rapida cale de a arde grasimi prin intermediul exercitiilor este sa te folosesti de propria greutate. Exercitiile care vizeaza zona abdomenului, a coapselor, a mainilor, dar facute in acelasi program. Atentie mare insa pentru ca poate aparea si nedorita „febra musculara”, iar organismul sa ceara mai multe calorii. Singura cale de a scapa de aceasta nevoie este sa…te abtii 🙂
6. Antreneaza-te de cel putin 3 ori pe saptamana
Exercitiile pentru stimularea metobolismului si programele de antrenament in intervale sunt alegerea corecta. Iata un plan „de atac”.
Antreneaza-te de 3 ori pe saptamana, cu o zi pauza intre sesiuni. Efectueaza exercitii de acelasi tip, dar cu pauze scurte intre ele. Daca simti insa ca dupa 10 intervale te simti foarte obosita, opreste-te pentru ca s-ar putea sa te accidentezi!
7. Gaseste un partener de antrenament
Ai vazut si tu cat de este sa te mobilizezi cand esti singur. Invita o prietena, antrenati-va impreuna si, de ce nu, fixati cateva intreceri.
8. Mananca la aceleasi ore, in fiecare zi
Unul dintre motivele pentru care iti este foame in permanenta, este pentru ca ai un program haotic. Cel mai bine este sa ai 3 mese principale si 2 gustari pe zi. Asta nu inseamna si ca trebuie sa nu mai mananci dupa ora 5, asa cum cer anumite diete. De ce este atat de eficienta aceasta metoda? Pentru ca mintea ta va invata sa se gandeasca la mancare numai in acele intervale orare. Si ca sa nu te abati de la plan, scrie orarul undeva.
9. Ignora prima „pofta” care iti vine in minte
Stii despre ce vorbesc. Despre momentul ala in care cineva spune: „Am pofta de…” iar creierul tau proceseaza imediat imaginea unui aliment care in mod sigur este „pacatos”. Evita astfel de cazuri si alege un pahar cu lapte, un mar sau un baton bogat in fibre. Este bine sa nu faci alegeri proaste atunci cand iti este foarte foame 🙂
10. Ia multivitamine
Vitaminele te vor ajuta sa-ti mentii santatea in timpul dietei. Poti lua 500 mg de calciu si o tableta de multivitamine. Nu le lua insa impreuna pentru a te asigura ca sunt absorbite cum trebuie de catre oragnism.
Personal, gasesc acest plan destul de facil, atata timp cat ai ambitie. Voi?