Somon cu salsa de afine si mango
In aceste zile calduroase, uita de mancarurile grase si incearca retete mai usoare si racoritoare. Pestele si fructele nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta de vara, deci de ce sa nu le combini?
Portii: 4
Timp de pregatire: 20 minute
Timp de gatire efectiv: 10 minute
Ingrediente:
⅓ ceasca de afine
⅓ ceasca de cubulete de mango decojit
2 linguri de ceapa rosie tocata
2 linguri de ardei rosu tocat
1 lingura de coriandru proaspat tocat
1 lingura de suc de lime
½ lingura de ardei iute tocat
2 lingurite de zahar
¼ lingura de sare
½ lingurita de ulei de masline extravirgin
4 bucati de 120 g de file de somon
Mod de preparare:
1. Se combina afinele, mango, ceapa, ardeiul, coriandrul, sucul de lime, zaharul si sarea intr-un castron mediu. Se zdrobesc fructele usor cu o furculita.
2. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Se presara putina sare si putin piper pe somon si se pune in tigaie, lasandu-se se se prajeasca 3-5 minute pe fiecare parte.
3. Se serveste somonul cu salsa.
Continut nutritiv per portie: Calorii 205, Proteine 19g, Carbohidrati 6g, Grasimi 11g (Saturate 2 g), Fibre 1 g.