Somon glazurat cu piper rosu si cartofi dulci copti

Somon glazurat cu piper rosu si cartofi dulci copti

Somon glazurat cu piper rosu si cartofi dulci copti

 

Numar portii: 4

Durata: 20 de minute

 

Ingrediente:

O lingura zahar

O lingurita sare

O lingurita chimen macinat

O lingurita piper rosu macinat sau pudra de chili

2 cartofi dulci medii, curatati

O lingura ulei de masline

4 fileuri de somon fara piele

2 linguri de coriandru proaspat

Mod de preparare:

  1. Incalzeste cuptorul. Intr-un bol mic, amesteca zaharul, sarea, chimenul si pudra de chili. Taie cartofii in felii subtiri, baga-i intr-o tava la cuptor si stropeste-i cu putin ulei de masline si apoi presara peste ei jumatate din amestecul iute. Lasa-i 10 minute la cuptor, dar dupa primele 5 intoarce-i pe partea cealalta.
  2. Clateste si usuca somonul; imbraca-l cu un strat facut din  restul de amestec de condimente. Pune pestele intr-o tigaie mare, in uleiul de masline incins, la foc mediu si lasa-l 4 minute pe fiecare parte, pana se desface in straturi daca il incerci cu furculita.
  3. Presara atat cartofii cat si somonul cu coriandru inainte de servire.

Continut nutritiv per portie: 363 valorii, 29 g proteine, 17g carbohidrati, 19 g grasimi (4 g saturate), 2 g fibre.

 

 

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate