Somon glazurat cu piper rosu si cartofi dulci copti
Numar portii: 4
Durata: 20 de minute
Ingrediente:
O lingura zahar
O lingurita sare
O lingurita chimen macinat
O lingurita piper rosu macinat sau pudra de chili
2 cartofi dulci medii, curatati
O lingura ulei de masline
4 fileuri de somon fara piele
2 linguri de coriandru proaspat
Mod de preparare:
- Incalzeste cuptorul. Intr-un bol mic, amesteca zaharul, sarea, chimenul si pudra de chili. Taie cartofii in felii subtiri, baga-i intr-o tava la cuptor si stropeste-i cu putin ulei de masline si apoi presara peste ei jumatate din amestecul iute. Lasa-i 10 minute la cuptor, dar dupa primele 5 intoarce-i pe partea cealalta.
- Clateste si usuca somonul; imbraca-l cu un strat facut din restul de amestec de condimente. Pune pestele intr-o tigaie mare, in uleiul de masline incins, la foc mediu si lasa-l 4 minute pe fiecare parte, pana se desface in straturi daca il incerci cu furculita.
- Presara atat cartofii cat si somonul cu coriandru inainte de servire.
Continut nutritiv per portie: 363 valorii, 29 g proteine, 17g carbohidrati, 19 g grasimi (4 g saturate), 2 g fibre.