Spaghete cu legume proaspete de vara
Portii:5
Timp de preparare: 35 minute
Ingrediente:
3 linguri ulei de masline
2 cepe mari, tocate
1/2 lingurita sare
2 tulpini broccoli, taiate bucatele
2 tulpini mici conopida, taiate bucatele
O mana fasole verde, taiata in bucati mai mici
O mana fasole alba, taiata in bucati mai mici
Un ardei gras, rosu, taiat bucatele
6-8 catei usturoi pisati
500 g spaghetti
2 bucati praz, tocat (atat partea verde, cat si cea alba)
Patrunjel tocat
Busuioc tocat
100 g parmezan ras
Piper
Mod de preparare:
1. Fierbe pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Scurge-le si lasa-le la uscat.
2. In timpul in care pastele fierb, pune uleiul la incins intr-o tigaie mare. Adauga ceapa, prazul si sarea si lasa totul pe foc pentru 5 minute, amestecand. Adauga broccoli-ul si conopida, tocate, si lasa-le pe foc pana cand acestea incep sa prinda o culoare mai inchisa, tot in jur de 5 minute.
3. Adauga fasolea alba si pe cea verde, ardeiul rosu si lasa totul la foc pentru inca 5 minute, dupa care adauga usturoiul si mai lasa tigaia pe foc inca 1 minut.
4. Pune pastele fierte intr-un bol, iar peste ele adauga mixul pe care tocmai l-ai obtinut. Presara pe deasupra patrunjel, busuioc si parmezan, apoi piper in functie de gust. Serveste-le imediat.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 477, Sodiu 375 mg, Carbohidrati 81g, Fibre 11 g, Grasimi 12 g (saturate 2 g) Proteine 19 g, Calciu 141 mg, Fier 1 mg.