Jogging-ul creste speranta de viata cu 5-6 ani!

speranta de viata

Speranta de viata si minutele necesare de miscare pe zi

Sportul are un impact major atat asupra calitatii vietii, cat si asupra duratei ei, insa astazi avem vesti bune in special pentru cei care adora sa alerge in parc, in jurul blocului sau chiar… pe banda de alergat. Conform unui studiu citat de Livescience.com, jogging-ul practicat in mod regulat creste speranta de viata, in media, cu 5.6 ani pentru femei si 6.2 ani pentru barbati.

Si tot ce trebuie sa facem este sa dedicam intre 1 ora si 2 ½ ore pe saptamana acestei activitati recreative, adica 2-3 sedinte. 🙂

Cum influenteaza jogging-ul speranta de viata

Studiul a debutat in anul 1976 si a uramarit evolutia a 20.000 de persoane, barbati si femei, cu varste cuprinse intre 20 si 93 ani, incercand sa stabileasca o legatura intre longevitate si diferite forme de miscare, iar rezultatele au demonstrat faptul ca riscul de deces a fost redus cu 44% pentru persoanele care obisnuiau sa faca jogging.

Iar pe langa datale privind cresterea sperantei de viata, studiul a demonstrat si celelalte beneficii extraordinare ale jogging-ului asupra sanatatii: cateva minute de jogging imbunatatesc semnificativ oxigenarea organismului, cresc sensibilitatea la insulina, imbunatatesc profilul lipidic ( creste nivelul de colesterol bun HDL si scade nivelul de trigliceride),  regleaza tensiunea arteriala, imbunatatesc functia cardiaca, cresc densitatea osoasa, intaresc sistemul imunitar, reduc inflamatiile si previn obezitatea, si cate si mai cate aspecte esentiale pentru o viata lunga si sanatosa!

Speranta de viata si bucuria de a trai

O viata lunga trebuie sa fie si o viata frumoasa, iar jogging-ul s-a dovedit a creste semnificativ bunastarea psihologica a persoanelor care il practica frecvent, atat datorita efectelor efortului fizic asupra creierului, cat si datorita numarului mai mare de interactiuni sociale care ne fac mai fericiti!

Asadar, diseara fa-ti timp cateva minute si da o tura prin cel mai apropiat parc. Te vei simti minunat si vei dormi… minunat! 🙂

Multumim pentru vot!

2 Comments

  • Alergatul în anumite limite mi se pare benefic. Însă alergatul peste măsură nu face mai mult rău decât bine? Asta este nelămurirea mea. Se găsesc oare studii în acest sens?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate