Supa de broccoli si praz cu crutoane
Daca ti-e pofta de o supa usoara, fara carne si cu un continut mic de grasimi, ai ajuns la locul potrivit! Iata o supa de primavara delicioasa si foarte usor de preparat.
Portii: 4
Timp de pregatire: 25 minute
Ingrediente:
2 felii groase de paine integrala taiate in bucatele de aproximativ 1cmp
1 lingurita de ulei de masline
1 praz taiat marunt, fara frunze
1 l apa
600g broccoli
¼ cana patrunjel proaspat
¼ cana busuioc proaspat
1 cartof mare taiat fin
2 catei de usturoi zdrobiti
75g smantana cu un continut redus de grasime
1 cub vegeta pentru supa cu un continut redus de sare
Mod de preparare:
1. Incalzeste cuptorul la 200°C, aseaza cubuletele de paine pe o tava si stropestele cu putin ulei de masline (e bine sa ai un spray de gatit). Lasa-le in cuptor aproximativ 10 minute, intorcandu-le o data.
2. Incalzeste o cratita cu putin ulei de masline, adauga prazul si lasa 5 minute pe foc pana cand se inmoaie. Adauga usturoiul si mai lasa pe foc 1 minut, amestecand frecvent.
3. Adauga cartoful, apa si cubul de vegeta si adu totul la fierbere. Redu flacara si mai lasa pe foc 10 minute. Adauga broccoli si amesteca mai lasa pe foc 5 minute, amestecand ocazional, apoi ia oala de pe foc si las-o sa se raceasca.
4. Combina amestecul de praz cu broccoli cu busuiocul si patrunjelul intr-un blender, apoi transfera pasta obtinuta intr-o alta craticioara, aseaza-o pe foc si incalzeste-o la foc mediu.
5. Pune supa in castroane si presara crutoanele deasupra. Adauga putina smantana, sare si piper dupa gust.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 150, Graimi 4g (Saturate 1.5g), Carbohidrati 17g, Proteine 12g, Fibre 10g.