Supa de morcovi si portocale
5 ingrediente si o reteta simpla, gustoasa si mai mult decat sanatoasa! 🙂
Portii: 4
Timp de pregatire: 10 – 15 minute
Ingrediente:
putin ulei de masline
1 ceapa rosie, tocata fin
1 kg morcov tocat
1 l supa de pui sau de legume
1 portocala
2 linguri frunze de patrunjel proaspat
Mod de preparare:
1. Pune o cratita mare la incins si unge-o cu ulei. Caleste ceapa la foc mediu, amestecand din cand in cand, pentru 3 minute sau pana se inmoaie. Adauga morcovul in cratita, amestecand continuu pentru aproximativ 5 minute (sau pana se inmoaie).
2. Adauga supa si lasa continutul la fiert. Adauga doua benzi de coaja de portocala si lasa continutul sa fiarba la foc mic pentru inca 20 de minute. Ia cratita de pe foc si scoate cojile de portocala.
3. Lasa la racit 5 minute. Bate cu telul compozitia pana se omogenizeaza, apoi stoarce portocala si adauga sucul peste supa. Pune supa pe foc pana se incalzeste si adauga frunzele de patrunjel.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 115, Fibre 9 g, Proteine 4.5 g, Grasimi 2.5 g, Carbohidrati 19 g.