Supa de rosii
O reteta numai buna pentru iarna 🙂
Portii: 4
Timp de pregatire: 30 minute
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare sau 2 cepe medii, taiate marunt
1 morcov tocat cubulete
2 linguri pasta de tomate
1 crenguta de cimbru proaspat sau o jumatate de lingura cimbru macinat
2 kg de rosii, fara seminte si pielita
2 -3 cani de apa sau suc de rosii
busuioc, sare si piper
Mod de preparare:
1. Pune uleiul intr-o oala la foc mediu. Cand s-a incins, adauga ceapa, morcovul, sarea si piperul si amesteca timp de 3-5 minute, pana cand se inmoaie. Adauga pasta de tomate si da focul mai mic continuand sa amesteci. Dupa ce pasta de tomate devine mai inchisa la culoare (cam dupa 2-3 minute), adauga cimbrul.
2. Peste toata compozitia adauga rosiile si lasa-le 10-15 minute, amestecand din cand in cand. Apoi adauga 2-3 cani de apa si mai lasa totul la foc mic pentru inca 5 minute.
3. Daca ti se pare ca e prea groasa, mai poti adauga o cana de apa. Adauga condimente atat cat consideri necesar sau o lingurita de zahar, daca vrei sa fie mai dulce (s-ar putea sa fie foarte acra de la pasta de tomate).
4. La sfarsit adauga cateva frunze de busuioc.
Continut nutritiv: calorii 129, grasimi 7.3 g, grasimi saturate 1g, proteine 3 g, carbohidrati 16 g, fibre 4 g, calciu 42 mg, sodiu 174 mg.
Pofta buna!