Supa energizanta de morcovi
Nimic nu se compara cu parfumul proaspat al unui morcov ras… dar ce-ai spune sa iti diversifici putin dieta si sa incerci o supa de morcovi cremoasa, extrem de bogata in vitamine si minerale? Stai fara grija: e gata intr-o clipa! 😉
Portii: 4
Timp de pregatire: 30 minute
Ingrediente:
6 morcovi bine curatati si taiati in bucatele
1 praz tocat fin
o bucatica de 4cm de ghimbir curatata si data prin razatoare
1 lingura de ulei de masline
2 cani de supa de legume cu un continut mic de sare
2 cani de apa
Mod de preparare:
1. Incalzeste uleiul de masline intr-o cratita, la foc mediu. Adauga prazul, morcovii si ghimbirul. Lasa totul pe foc, fara a acoperi, timp de 8 minute sau pana cand legumele se inmoaie. Amesteca ocazional.
2. Adauga supa de legume si apa in cratita si acopera cu un capac. Adu totul al fierbere, apoi micsoreaza flacara si mai lasa cratita neacoperita pe foc, aproximativ 20 minute.
3. Ia cratita de pe foc si pune-o deoparte pana se raceste. Apoi fie zdrobesti bucatelele de legume, fie pui totul intr-un blender, pentru ca supa sa capete acea textura cremoasa.
4. Transfera supa la loc in cratita si incalzeste-o la foc mediu. Adauga sare si piper dupa gust.
Recomandare: Serveste alaturi de paine prajita cu putina smantana cu un procent mic de grasime si firicele de marar presarate deasupra.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 130, Grasimi 7g (Saturate 2g), Carbohidrati 11g, Fibre 5.5g, Proteine 3g.
Este o supa minunata intr-adevar! O recomand cu toata increderea !
Hmmm.. de abia astept sa incerc maine seara supa asta!!