Taco cu legume
O reteta mexicana care iti va imbogati aportul nutritiv zilnic prin numeroasele legume continute. In plus, delicioasa tortilla cu legume este saraca in calorii. Impacam deci si gustul si silueta.
Portii: 12
Timp de gatit: 20 de minute
Timp de preparare: 15 minute
Ingrediente:
- 2 ardei rosii tocati
- 1 ceapa medie tocata
- 1 cana ciuperci proaspete taiate felii
- 1-2 jalapenos curatati de seminte, tocati
- 2 catei de usturoi, tocati
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 ½ lingurita chimen
- 1 lingurita oregano uscat
- ¾ cana vin alb dulce
- 1 cana fasole pinto, clatita si scursa
- 2 cani spanac proaspat, tocat
- 12 tortillas, incalzite
- ½ cana branza feta maruntita, cu continut redus de grasime
Mod de preparare
1. Pune uleiul la incins intr-o tigaie.
2. Adauga primele 5 ingrediente si caleste-le la foc mediu (spre mare) timp de 5 minute sau pana cand se fragezesc.
3. Adauga chimen si oregano si caleste totul inca 2 minute.
4. Toarna vinul, da focul mai mic si lasa la fiert inca 10 minute, sau pana cand cantitatea de vin se reduce la jumatate.
5. Adauga fasolea si lasa-o la fiert. Adauga si spanacul si lasa inca 2 minute pe foc.
6. Se serveste in tortilla calde, cu branza (optional).
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 200, Grasimi 2.3g (saturate 1g, monosaturate 0.6g, polisaturate 0.1g), Proteine 8g, Carbohidrati 34g, Fibre 5g, Colesterol 3mg, Fier 5g, Sodiu 419mg, Calciu 59mg.