Tocana de creveti cu rosii
Daca va plac fructele de mare, atunci aceasta reteta o sa va incante. Este usoara, satioasa si usor de preparat.
Portii: 4
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
1 ceapa mare, tocata
2 catei de usturoi tocati
2 linguri ulei de masline
Sare si piper
800 g rosii mici intregi
Putin zahar (un praf)
Busuioc proaspat tocat – cateva frunze, in functie de preferinte
500 g creveti decongelati, decojiti si spalati (eliminati si firul intestinal negru care se gaseste de-a lungul spatelui)
200 g paste fierte
Mod de preparare:
1. Prajeste ceapa si usturoiul intr-o lingura de ulei de masline, apoi adauga putina sare si piper. Adauga apoi rosiile si putin zahar si lasa-le la foc mic pentru inca 10 minute, apoi adauga busuiocul tocat.
2. Presara sare si piper peste creveti, apoi adauga o lingura de ulei de masline si gateste-i intr-o tigaie separata pentru 3 minute sau pana cand devin mai crocanti.
3. Amesteca rosiile cu crevetii si pastele fierte si asezoneaza cu frunze de busuioc.
Continut nutritiv per portie: Calorii 320, Grasimi 10g, Grasimi saturate 1g, Proteine 28g, Carbohidrati 30g, Fibre 4g, Colesterol 172 mg, Fier 6mg, Sodiu 574 mg, Calciu 142 mg.