Tratamente impotriva căderii părului: Află cum îți poți salva podoaba capilară!

Căderea părului este una dintre cele mai neplăcute situații cu care se pot confrunta adulții în mod obișnuit. În general, majoritatea oamenilor pierd aproximativ 50-100 de fire de păr pe zi, însă în locul celor pierdute cresc altele noi, restabilindu-se astfel echilibrul. Află din acest articol când este cazul să te îngrijorezi din cauza căderii părului, care sunt cauzele și  modalitățile de a opri acest fenomen și, bineînțeles, ce poți face pentru a-ți recăpăta podoaba capilară!

Principalele cauze pentru căderea părului

Multe lucruri pot favoriza căderea părului, însă statisticile arată că mai mult de 90% din cazuri se datorează factorilor genetici. Alte cauze includ:

  • Stilul de Dacă îți aranjezi părul în mod regulat în coafuri care trag foarte mult de rădăcini, atunci riscul să-ți piezi părul este mai mare. Dacă foliculii de păr sunt deteriorați, pierderea poate fi permanentă.
  • Stilul de viață nesănătos. Dietele restrictive, deficitul de vitamine, fumatul și stresul contribuie în mod semnificativ la căderea părului.
  • Schimbări hormonale. Sarcina, menopauza sau afecțiunile glandei tiroide pot favoriza căderea părului la femei.
  • Expunerea excesivă la substanțe toxice. Folosirea excesivă și necorespunzătoare a produselor de vopsit părul pot afecta sănătatea scalpului și pot provoca deteriorarea și căderea părului.

De asemenea, medicamentele și anumite boli pot contribui la pierderea șuvițelor tale atât de frumoase, însă după ce încetezi să administrezi medicamentele și să tratezi bolile, părul poate să crească din nou.

Cel mai bun tratament pentru căderea părului

În general, tratamentele pentru căderea părului sunt de natură medicală și implică medicamente sau intervenții chirurgicale.

Există și anumite creme și geluri care se aplică local, cu rolul de a stimula creșterea părului și a încetini căderea lui, însă aceastea au efect doar atâta timp cât se utilizează. Când nu le mai folosești, orice nouă creștere a părului va înceta în câteva săptămâni sau luni. În plus, ele pot avea efecte secundare care includ iritarea scalpului și creșterea părului și în alte zone decât cele dorite (de exemplu frunte și față).

Șampoanele pentru căderea părului sunt eficiente?

Deși există șampoane ”minune” care promit să trateze complet căderea părului, acestea nu sunt eficiente dacă motivul pierderii părului este medical (din cauza unei boli) sau genetic.

În general, dermatologii recomandă șampoane împotriva căderii părului doar în cazul în care există o problemă a scalpului, care provoacă iritație și inflamație. Dacă pielea capului este afectată, nu vor putea crește noi fire de păr, iar acest lucru va duce la pierderea densității părului. În acest caz, poți apela cu încredere la produsele pentru căderea părului Nioxin, care sunt special concepute pentru a curăța și hidrata scalpul, astfel încât să permită regenerarea celulară și creșterea de noi fire de păr.

Cum poți preveni căderea părului?

Căderea părului nu poate fi prevenită atunci când se datorează prezenței unor boli sau procesului normal de îmbătrânire și eredității.

Iată ce poți face pentru a preveni căderea părului cauzată de factori pe care-i poți controla:

Menține o îngrijire bună a părului și a scalpului

Evită tratamentele dure pentru păr, inclusiv vopseaua de păr și decolorarea. Dacă trebuie, totuși, să te vopsești, folosește doar produse de calitate și acordă o atenție deosebită îngrijirii post-vopsire. Păstrează-ți scalpul sănătos, spălându-l în mod regulat cu un șampon hidratant și revitalizant. Dacă ai mătreață, folosește un șampon special conceput pentru acest lucru.

Masajul scalpului poate fi de folos

Studiile au arătat că masajul zilnic al scalpului ajută la păstrarea sănătății și fermității pielii capului. Concret, masajul asigură o bună circulație a sângelui de sub piele, ceea ce ajută la stimularea foliculilor să producă alte fire de păr (mai groase, sănătoase și puternice). Dacă nu ai timp de masaj în fiecare zi, este suficient să folosești o perie curată pe scalp și păr. Periajul corect poate îmbunătăți fluxul sanguin, ajutând și la îndepărtarea resturilor de pe scalp care pot sufoca foliculii.

Renunță la coafurile prea strânse

Coafurile precum cozile strânse sau împletiturile pot favoriza căderea părului. De aceea, este important să-ți lași părul să respire din când în când, lăsându-l mai liber sau coafându-l într-un stil mai lejer.

Acționează cât mai devreme

 

Cu cât abordezi mai devreme simptomele căderii părului, cu atât este mai probabil ca tratamentele să fie mai eficiente. Dacă ai deja părul foarte subțire și rar, poți folosi șampoane speciale care oferă un aspect mai gros firului de păr, făcându-l să pară mai sănătos. O opțiune excelentă sunt tratamentele Nioxin, care au o formulă eficientă pentru creșterea densității și rezistenței părului. În plus, conțin ingrediente active care pătrund în firul de păr, hrănindu-l și protejându-l împotriva ruperii. Părul este mai puternic, flexibil și mai ușor de coafat.

Așadar, căderea părului poate fi provocată de mai multe cauze, unele dintre acestea neputând fi controlate, precum vârsta înaintată, moștenirea genetică sau anumite boli. Stilul de coafat și îngrijirea necorespunzătoare a părului pot determina, de asemenea, ca părul să devină subțire, să se rupă și să cadă, însă din fericire, pentru aceste cazuri există câteva măsuri de prevenție pe care le poți lua în considerare. Ține cont de sfaturile din acest articol și folosește produse de îngrijirea părului de calitate, deoarece numai așa poți reda strălucirea șuvițelor tale.

5/5 - (1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate