Varza de Bruxelles cu vinegreta de lamaie si mustar
Varza de Bruxelles scade nivelul colesterolului LDL, este o sursa exceptionala de antioxidanti, are puternice proprietati antiinflamatoare si anticancerigene si previne problemele digestive.
In plus, poate fi un aperitiv minunat pentru mesele in familie, deci iata o reteta simpla, rapida, dar delicioasa cu varza de Bruxelles!
Portii: 4
Timp de pregatire: 15 minute
Ingrediente:
500g de varza de Bruxelles
2 linguri de ulei de nuci
1 lingura de ceapa tocata fin
½ lingurita de coaja de lamaie rasa
1 lingura de zeama de lamaie
1 lingurita de mustar
¼ lingurita sare
Piper dupa gust
Mod de preparare:
- Pune varza de Bruzelles (curatata si taiata pe jumatate) in sita si aseaza deasupra unei cratite mari cu aproximativ 2.5cm de apa in fierbere, timp de 7-8 minute, pana se inmoaie.
- Amesteca bine uleiul de nuci, ceapa, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mustarul, sarea si piperul intr-un castronel, apoi toarna dressing-ul peste varza de Bruzelles si amesteca usor.
Pofta buna!
Continut nutritiv per portie: Calorii 105, Grasimi 7g (Saturate 1g), Carbohidrati 10g, Proteine 3g, Fibre 3g, Sodiu 190mg, Potasiu 405mg.
Buuun vreau si eu