Varza de Bruxelles cu vinegreta de lamaie si mustar

varza de bruxelles vinegreta lamaie mustar

Varza de Bruxelles cu vinegreta de lamaie si mustar

Varza de Bruxelles scade nivelul colesterolului LDL, este o sursa exceptionala de antioxidanti, are puternice proprietati antiinflamatoare si anticancerigene si previne problemele digestive.

In plus, poate fi un aperitiv minunat pentru mesele in familie, deci iata o reteta simpla, rapida, dar delicioasa cu varza de Bruxelles!

Portii: 4

Timp de pregatire: 15 minute

Ingrediente:

500g de varza de Bruxelles

2 linguri de ulei de nuci

1 lingura de ceapa tocata fin

½ lingurita de coaja de lamaie rasa

1 lingura de zeama de lamaie

1 lingurita de mustar

¼ lingurita sare

Piper dupa gust

Mod de preparare:

  1. Pune varza de Bruzelles (curatata si taiata pe jumatate) in sita si aseaza deasupra unei cratite mari cu aproximativ 2.5cm de apa in fierbere, timp de 7-8 minute, pana se inmoaie.
  2. Amesteca bine  uleiul de nuci, ceapa, coaja de lamaie, zeama de lamaie, mustarul, sarea si piperul intr-un castronel, apoi toarna dressing-ul peste varza de Bruzelles si amesteca usor.

Pofta buna!

Continut nutritiv per portie: Calorii 105, Grasimi 7g (Saturate 1g), Carbohidrati 10g, Proteine 3g, Fibre 3g, Sodiu 190mg, Potasiu 405mg.

 

Multumim pentru vot!

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole recomandate