Ingrediente vinete cu parmezan la cuptor
- 2-3 vinete, taiate in felii de 3-4 cm;
- 3 rosii (se poate folosi si sos de rosii)
- 1 lingura de ulei de masline;
- 200g parmezan;
- sare si piper dupa gust;
- 2 catei de usturoi;
- busuioc proaspat;
Mod de preparare vinete cu parmezan la cuptor
1. Lasa uleiul la incins, adauga usturoiul tocat marunt, rosiile taiate cubulete, sarea si piperul. Amestecul se gateste pana cand capata consistenta unui sos.
2. Dupa ce ai pregatit sosul, incalzeste cuptorul si taie vinetele felii subtiri de 2-3 cm. Asaza un strat de felii de vinete in tava tapetata cu hartie pentru copt, adauga sosul de rosii, apoi parmezanul ras. In functie de cantitatile alese, mai poti adauga unul sau doua straturi similare.
3. Se lasa la cuptor aproximatic 30-40 de minute.
Pofta mare! 🙂